ITALY - VENEZIA


BENETIA 

Οι αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων και των Ούννων ανάγκασαν τους κατοίκους της βόρειας Ιταλίας να βρουν καταφύγιο σε δυσπρόσιτα μέρη. Κάποιοι από αυτούς  κατέφυγαν στις νησίδες της λιμνοθάλασσας από το 400 μ.Χ.περίπου. Η μόνη, σχεδόν, δυνατότητα βιοπορισμού ήταν η θάλασσα και έτσι σιγά-σιγά αναπτύχθηκε η θαλασσοκράτειρα  "Serenissima Republica di Venezia", δηλαδή η " Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας".                             
Υπήρξε ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την πόλη της Βενετίας. Επιβίωσε για πάνω απο χίλια χρόνια, από τα τέλη του 7ου αι. ως το 1797 και αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.
Η Βενετία, το βόρειο αστέρι της Ιταλίας, με τη ρομαντική της ατμόσφαιρα, την ομίχλη που τη σκεπάζει, τα γραφικά δρομάκια της, τα κανάλια με τις γόνδολες και τη μουσική της, γοητεύει και μαγεύει τον επισκέπτη.
Το φημισμένο καρναβάλι της σε παραπέμπει σε περασμένες εποχές, με τους δόγηδες, τις δούκισσες, τούς άρχοντες να περιδιαβαίνουν στις πλατείες και στα δρομάκια της.
Η πόλη πολλές φορές πλήττεται από πλημμύρες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της να κυκλοφορούν πάνω σε υπερυψωμένους ξύλινους διαδρόμους.
Στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν πάνω από 100 νησάκια, π.χ. San Giorgio di Maggiore, Murano, Burano, Torcello, Giudecca, Lido di Venezia, San Michele και άλλα.
Όποια εποχή και να επισκεφθεί κάποιος τη Βενετία, θα τον συναρπάσει η γοητεία της, η ομορφιά της, η αρχιτεκτονική της, τα καφέ, τα όμορφα διακοσμημένα μαγαζιά της, οι γκαλερί της, το ηλιοβασίλεμα, οι μικροί υδάτινοι δρόμοι, οι γόνδολες, το καρναβάλι, η μουσική της...!!!                 































































































































































Murano






























Burano




























Torcello






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου