INDONESIA


ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Η  Ινδονησία είναι ανεξάρτητο κράτος, στην Ασία, και αποτελείται από 18.000 νησιά, με πληθυσμό 250 εκατ. Η γλώσσα τους είναι η ινδονησιακή και είναι πολυθρησκετική χώρα. Πρωτεύουσα είναι η Τζακάρτα στο νησί της Ιάβα.
Καλλιεργούν ρύζι,καλαμπόκι,γλυκοπατάτα,διάφορα κηπευτικά και φρούτα. Υπάρχουν δάση με πολύτιμα ξύλα (τίκ, εβενος), καουτσούκ.
Υπάρχει υπέδαφος με ορυκτό πλούτο πετρέλαιο, άνθρακες, βωξίτης, μαγγάνιο, άργυρος αλλά το σπουδαιότερο μετάλλευμα είναι ο κασσίτερος.
Κατακτήθηκε από τους Πορτογάλους και Ολλανδούς.
Από το 1945 είναι ανεξάρτητο κράτος.
Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ειδικά η Ιάβα, κατοικήθηκε από τον Homo Erectus, περίπου 1,5 χρόνια πριν έως και 35 χιλ. χρόνια πριν.
Ο σύγχρονος άνθρωπος Homo Sapiens, λέγεται, ότι έφτασε στην Ινδονησία πριν 45 χιλ.χρόνια.

BALI 
Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη Ντεπανσάρ και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού.

UBUD.
Η πόλη Ουμπούντ, στο Μπαλί, βρίσκεται ανάμεσα από ορυζώνες, απότομες χαράδρες και δάση. Είναι γνωστό μέρος όπου κατοικούν και συχνάζουν ζωγράφοι, καλλιτέχνες, ντόπιοι και ξένοι, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην τέχνη και ανέπτυξαν την παραδοσιακή ζωγραφική σε μοντέρνα.
Η πόλη ήταν γνωστή αρχικά ως πηγή των φαρμακευτικών βοτάνων
Ουμπούντ = φάρμακο














KUTA 

Η σημερινή πόλη, Κούτα, ήταν ένα ψαροχώρι, το οποίο αναπτύχθηκε τουριστικά και έγινε διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Παραμένει ένα παραθαλάσσιο θέρετρο και ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς της Ινδονησίας.
Τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφτάνουν εδώ γιατί είναι ιδανικό μέρος για surfers !  και spa !











  Καίτη  Παπαναούμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου