TANZANIA

Λίγο πιό κάτω απο τον Ισημερινό


Το αεροπλάνο απογειώθηκε απο το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με κατεύθυνση νότια για Κάιρο. Απο εκεί αναχωρήσαμε αεροπορικώς και πάλι για το Dar el Salaam της Τανζανίας, με ανταπόκριση για το τροπικό νησί της Ζανζιβάρης.
Η Τανζανία ήταν ο προορισμός μας.
Αφήσαμε λοιπόν τις χιονοστιβάδες και το κρύο στην Ευρώπη και πρωί-πρωί στις 25 Δεκεμβρίου 2011 βρεθήκαμε στη θάλασσα, εξερευνώντας τον κοραλλιογενή βυθό της Ζανζιβάρης στον Ινδικό ωκεανό. Η Ζανζιβάρη είναι ένα μαγικό αφρικάνικο νησί με αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας. Στην εποχή του δουλεμπορίου, η Ζανζιβάρη, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξαγωγής δούλων της Αφρικής.
Η Τανζανία προήλθε από την ένωση της Τανγκανίκας και της Ζανζιβάρης το 1964, και είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη γεωργία με την παραγωγή καφέ, τσαγιού, βαμβακιού, ζαχαροκάλαμου, μπαχαρικών, ρυζιού, φρούτων και γαρύφαλλου.
Επίσης και η αλιεία στον Ινδικό ωκεανό αποδίδει αρκετά.
Από το υπέδαφος εξάγονται κυρίως διαμάντια, κασσίτερος, χρυσός, άργυρος, μαρμαρυγίας, όλα όμως σε μικρές ποσότητες.
Αλλά και ο ολοένα αυξανόμενος τουρισμός αποτελεί μία βασική πηγή εσόδων.
Οι σημερινοί της κάτοικοι είναι  Άραβες και Ινδοί. Ομιλούν σουαχίλι και αγγλικά.
Ενα μικρό ελικοφόρο αεροπλάνο μας μετέφερε στην ενδοχώρα η οποία κατοικείται απο τις φυλές Μπαντού και Μασάι και ασχολούνται με τη γεωργία και κτηνοτροφία.
Στη συνέχεια με τζίπ βρεθήκαμε στα δύο μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου σε υψόμετρο 2.300 μ. όπου ζουν ελεύθερα άγρια θηρία στις σαβάνες τους. Το Σερεγκέτι, είναι προέκταση του πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και το Νγκορονγκόρο με τον τεράστιο κρατήρα του φιλοξενεί και αυτό άγρια θηρία. Επισκεφθήκαμε επίσης και το φαράγγι Olduvai όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα έδειξαν οτι εκεί έζησαν τα πρώτα ανθρωποειδή όντα της γής, ένας αυστραλοπίθηκος και στη συνέχεια ο homo habilis πρίν απο 3,6 εκατομμύρια χρόνια.
Απο μακρυά ατενίσαμε και το Κιλιμάντζαρο με τη χιονισμένη πάντα κορυφή του στα 6.000 μ. περίπου, πρίν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.




Dar el Salaam



Dar el Salaam


Zanzibar


Zanzibar.  (ampotis)


Zanzibar


Zanzibar
 

Zanzibar


Zanzibar


Zanzibar



Zanzibar. Stonetown


Zanzibar. Stonetown


Zanzibar. Stonetown


Zanzibar



Masai. A village


Masai 


Masai


Masai


Masai


Masai




Masai



Masai


Masai


Masai


Masai . A school


Olduvai


Olduvai


Ngorongoro


Ngorongoro


Ngorongoro


Ngorongoro


Ngorongoro


Serengeti


Serengeti


Serengeti


Serengeti


Serengeti


Serengeti


Serengeti


Manyara Lake. A nest of termites


Manyara Lake






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου