"ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ"


"ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ "

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Φ.Κ.Θ.) για 16 χρόνια, συνεχίζει το θεσμό των συναντήσεων της Βαλκανικής Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, με σειρά παράλληλων εκθέσεων, ημερίδων, workshop (εργαστηρίων), διαλέξεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών φωτογράφων από χώρες των Βαλκανίων.
Παρουσιάζονται σημαντικές τάσεις της σύγχρονης φωτογραφίας σ' αυτή την πλευρά της Ευρώπης......
Σε αυτή τη σειρά των εκδηλώσεων, (υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (τομέας Πολιτισμού), θα είναι και η συμμετοχή του Φ.Κ.Θ. στους εορτασμούς τους κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια, απο την απελευθέρωση της πόλης απο τους Οθωμανούς, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης/Συκεών, που διοργανώνει ο Δήμος με τίτλο "Βαλκανική Πλατεία 2012".


Η Καίτη Παπαναούμ συμμετείχε στην ομαδική έκθεση με τις παρακάτω φωτογραφίες.















Ο Βασίλης Καρκατσέλης, καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φ.Κ.Θ., έγραψε :

Η Καίτη Παπαναούμ ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο που ψάχνεται να δραπετεύσει από τη μιζέρια, αυτόν που θα ήθελε να ξεκολλήσει από τη γη και να υψωθεί στα ουράνια, σαν καπνός που ανεβαίνει. Σε περιβάλλον μυσταγωγικό οι άνθρωποι που φωτογραφίζει θα τα καταφέρουν. Το χρώμα της φωτιάς, του πάθους, της εσωτερικής φλόγας, εντός του οποίου δρουν, δεν αφήνει καμιά πιθανότητα να το αμφισβητήσουμε, να σκεφτούμε την πιθανή πτώση, την πιθανή αποτυχία. Οι άνθρωποί της με τις δικές τους τελετουργίες τα κατάφεραν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου