MOROCCO

ΜΑΡΟΚΟ
   

Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα, μήνα Φεβρουάριο. Ο καιρός ήταν καλός για χειμώνα. Αφού τακτοποιήσαμε τα μπαγάζια μας στο ξενοδοχείο, αρχίσαμε τη γνωριμία με την πόλη που έχει ακολουθήσει τον δυτικό τρόπο ανάπτυξης. Θαυμάσαμε τα αρ νουβό κτίριά της και το επιβλητικό τζαμί του βασιλιά, χτισμένο σχεδόν πάνω στο κύμα του αντλαντικού ωκεανού.
Το Μαρόκο ( Al Magrib στα αραβικά), σημαίνει "Δυτικό Βασίλειο") υπάρχει σαν κράτος πάνω από 500 χρόνια, αλλά αυτή η περιοχή κατοικείται από το 8000 π.Χ. 
Σημαντικό ρόλο στην ιστορία του, αλλά και στη σημερινή του μορφή έχουν φυσικά οι Άραβες που κατέλαβαν την περιοχή τον 7ο αι μ.Χ.
Κατά τον 7ο αι. το Ισλάμ επεκτεινόταν με ραγδαίους ρυθμούς και έφτασε στο Μαρόκο. Οι ντόπιοι Βέρβεροι επηρεάστηκαν από τους Άραβες που έφεραν τη θρησκεία, τα ήθη και τον πολιτισμό τους.
Αναπτύχθηκαν τα μαθηματικά, η αστροφυσική και η ιατρική.
Οι δυναστείες των Αράβων αυτοκρατόρων που κυβέρνησαν τον τόπο, χάραξαν τα βασικά πολεοδομικά σχέδια και κατασκεύασαν εκπληκτικά κτίσματα, όπως δημόσια κτίρια, παλάτια και τζαμιά, που συναντά κανείς στις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις : Φέζ, Ραμπάτ, Μεκνές και Μαρακές. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει επίσης τις πολύχρωμες μεσαιωνικές αγορές (μεντίνες), γεμάτες με χαλιά, χειροποίητα ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και δέρματα, όπου το "παζάρι" είναι μία διαδικασία απαραίτητη, όχι μόνο για την επίτευξη καλύτερης τιμής αλλά γιατί είναι παράδοση αιώνων για τους 'Αραβες.
Το Ραμπάτ είναι η πρωτεύουσα και βρέχεται από τον ατλαντικό ωκεανό.
Στα βόρεια της χώρας δεσπόζει η οροσειρά του Άτλαντα. Αρχίζει από την Τυνησία, καταλήγει στο Μαρόκο, αφού διασχίσει και την Αλγερία. Η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς αυτής είναι στο Μαρόκο και φτάνει τα 4.716 μέτρα.






Casablanca



Casablanca



Casablanca



Casablanca



Casablanca



Fez



Fez



Fez




Fez



Fez



Rabat



Rabat



Rabat



Meknes



Meknes



Meknes



Meknes



Marrakech



Marrakech



Marrakech



Marrakech



Marrakech



Marrakech



Essaouira



Essaouira



Essaouira



Essaouira



Essaouira



Ourika valey. mt Atlas




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου